Thursday, April 8, 2010

Where do bad folks go when they die?!*

Täna saab mööda 16 aastat ilma Kurt Cobainita(täpne surma kuupäev teadmata, keha leiti 08.04.1994), ilma minu lemmik muusik number ühe, kahe ja kolmeta! Pikka aega oli ta ka mu lemmikmees number üks aga õnneks/kahjuks tänaseks langenud teiseks! :D
Täiesti teenager tuleb peale kui vaatan pilte ja loen artikleid, isegi nutt tuleb kurgu äärele vahest(see ka mu emo-geeni süü).

Mäletan kuidas ma Nirvana enda jaoks avastasin. Kunagi ilmunud noortelehe "Meie Meel" vahel olid postrid. Õega alati jagasime vennalikult ära, et üks saab ühe kaane ja teine teise, aus kaup. Peagi tekkisid aga probleemid sellega, et kui ühelpool on Spice Girls ja teiselpool mingi nõme(Nirvana oli vaieldamatult kategoorias "nõme"), et siis kes valida saab! Ühesõnaga siis ühes lehes juhtuski nii, et oli tagakaanel mingisugune moosipoiss või muu nummidus ja õde krips-kraps haaras selle endale. Mina siis jäin mokk töllakil pisikese Nirvana postriga. Õnneks lähemal uurimisel oli pilt üsna huvitav, riputasin seinale. Ja seal ta seedis ja söövitas end mu mällu üsna pikka aega. Siiani mäletan seda.

Tee muusikani tuli kuidagi iseenesest- kui ma ei eksi siis sõbranna Epu venna varasalvest või mingisugust muud keerukat teed. Või oli see klassivend Alan?! Vot ei mäleta enam nii ammuseid asju!

*Nirvana "Lake Of Fire´i" esimese salmi esimene rida.



Kurt Cobain was an American singer-songwriter and musician, best known as the lead singer and guitarist of the rock band Nirvana.

With the lead single "Smells Like Teen Spirit" from Nirvana's second album Nevermind (1991), Nirvana entered into the mainstream, popularizing a subgenre of alternative rock called grunge.

Cobain was uncomfortable with the attention he received, and placed his focus on the band's music, believing the band's message and artistic vision to have been misinterpreted by the public, challenging the band's audience with its third studio album In Utero (1993).

During the last years of his life, Cobain struggled with heroin addiction, illness and depression, his fame and public image, as well as the professional and lifelong personal pressures surrounding himself and his wife, musician Courtney Love. On April 8, 1994, Cobain was found dead at his home in Seattle, the victim of what was officially ruled a suicide by a self-inflicted shotgun wound to the head. The circumstances of his death have sometimes become a topic of fascination and debate. Since their debut, Nirvana, with Cobain as a songwriter, sold over twenty-five million albums in the United States alone, and over fifty million worldwide.

No comments:

Post a Comment